Зачестяват инцидентите с туристи в планините през последния месец. За какво трябва

...
Зачестяват инцидентите с туристи в планините през последния месец. За какво трябва
Коментари Харесай

За какво трябва да внимаваме, тръгвайки на излет?

Зачестяват инцидентите с туристи в планините през последния месец. За какво би трябвало да внимаваме, когато тръгваме на излет през есента?

Отговорът от Захари Димитров от избавителната работа към БЧК пред бТВ.

Само за последните седмици има 19 извършени избавителни акции, като седем от тях са в границите на три дни. За съпоставяне с предходната година са се усили с 19.

По думите на Захари Димитров главният проблем за инцидентите в планината е неприятното обмисляне.

„ Нужно е доста добре да разберем метеорологичната конюнктура, положението на маршрута, който сме избрали, и да създадем доста добра преценка на опциите си “, сподели планинският избавител.

С други думи - не би трябвало да подценяваме изискванията в планината, компликацията на маршрута и да надценяваме персоналните си благоприятни условия.  

Много значима е и оборудването, която да е съобразена със сезона и какъв брой дълъг е преходът. В преходния сезон от есен към зима, когато времето е доста динамично, постоянно би трябвало да сме подготвени за утежняване на времето.

Трябва да имаме положителни планински обувки, топли облекла и да сме подготвени за по-ниски температури. Да имаме и спомагателна батерия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР